NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

nonstopbalaton.hu

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Olvastad már?

Szavazás

Mi jut eszedbe elsőre a Balatonról?

Szavazok

Újraindult a kompközlekedés a Balatonon

2017.02.28.

Az átkelő hajók a vastag jégtakaró miatt nem jártak 51 napig. A személyszállító hajók húsvét nagyszombaton visznek majd először utasokat.

fotó: Mándli Gábor

Több mint egy hónapig álltak a balatoni kompok. A Szántód Tihany közötti járatot január 6-án állították le, mert akkor már túl vastag volt a jég, hogy feltörjék. Legutóbb öt éve kellett a téli időjárás miatt hosszabban vesztegelniük a kikötőben.

A kompok mostantól menetrendszerűen járnak, óránként futnak ki Szántódról és Tihanyból is. A személyszállító hajók indulására azonban húsvétig kell várni.

A hajózási társaság dolgozóinak addig is akad tennivalójuk. A siófoki telephelyen még félkész állapotban van a Nemzeti Regatta Siófok 2016 nevű hajó, amit nagypénteken avatnak fel.

„Ez a hajó még a Szovjetunióban gyártódott a 60-as években, utána került Magyarországra, Budapestre, aztán vásárolta meg a Balatoni Hajózási Zrt. és a Sió-csatornán érkezett 2014-ben ide a siófoki telephelyre, 15-ben álltunk neki a munkálatok alapozásának, most pedig már a kivitelezés végső szakaszában járunk, tehát most már a hajó szerkezetileg, motorikusan készen áll”

– mondta a Balatoni Hajózási Zrt. PR- és marketingvezetője, Mihalovics Dóra.

forrás: hirtv.hu

vissza

Hozzászólások