NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

nonstopbalaton.hu

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Olvastad már?

Szavazás

Mi jut eszedbe elsőre a Balatonról?

Szavazok

Turisztikai képzés indul a siófoki GDF-en

2016.12.06.

A 2017/2018-as tanévben a Gábor Dénes Főiskola (GDF) siófoki campusán is elindul a turizmus-vendéglátás szak.

Az Oktatási Hivatal engedélyezte a turizmus-vendéglátás szak elindítását a Gábor Dénes Főiskolán, így a hagyományos műszaki, informatikai és gazdálkodási képzések mellett 2017 őszétől elindul egy online turizmus szakirány a turizmus-vendéglátás szak részeként.

Az új szakirányról Dr. Horváth Endre, a GDF Gazdasági és Társadalomtudományi Intézet igazgatója és Hamvas Péter, a GDF Siófoki Campus igazgatója tartott sajtótájékoztatót december elején.

– Az online turizmus előnye, hogy az oktatási rendszeren belül megjelenít egy olyan trendet, amely a világon ma már mindenki számára ismert. Online végzünk minden utazással kapcsolatos tevékenységet, az online felületeken jelenik meg az e-marketing, a szolgáltatások, a számlázás is. Az ehhez szükséges ismereteket egyedülálló módon az online turizmus szakirányon sajátíthatják el a hallgatók. Az oktatókat a Magyarországon működő vállalkozások, vállalkozók, oktatási intézmények tapasztalt szakemberei közül választjuk ki, csakúgy, mint a jelenleg már működő gazdálkodási, informatikai, műszaki oktató gárda 13 tagját

– mutatta be a szakot Dr. Horváth Endre.

A GDF Gazdasági és Társadalomtudományi Intézet igazgatója és Hamvas Péter igazgató elmondása szerint egy hosszú, egy éves folyamat előzte meg a turizmus szak elindulását, mely a helyi és az országos politika támogatását is igényelte, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő segítségével valósulhatott meg a turizmus oktatás Siófokon.

– A Gábor Dénes Főiskola és Siófok közösen kérelmezte ezt a lehetőséget, és most elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor megkaptuk a működési engedélyt. Elindítottuk a működést, és emellett folyamatos minőségbiztosítást végzünk, óralátogatásokat tartunk Hamvas Péter igazgatóval közösen, valamint a Hallgatói Önkormányzat is figyelemmel kíséri az órákat, azonnal visszajelzést ad az oktatóknak. Nem az a cél, hogy hibát találjunk, hanem, hogy folyamatosan fejlesszük az oktatás színvonalát a siófoki campuson

– tette hozzá Dr. Horváth Endre.

A Gábor Dénes Főiskola a közelmúltban egy együttműködési megállapodást kötött az Oklahoma State University turizmus intézetével, ezáltal a GDF Siófoki Campusának hallgatói és az amerikai egyetem tanulói kettősdiplomát szerezhetnek.

– Az USA-ban működő, kínai kapcsolatokkal rendelkező egyetem egy európai helyszínt keresett a globális oktatási programjához, ennek eredményeként jött létre egy együttműködési megállapodás a GDF és az Oklahoma State University között. Célunk, hogy kettősdiplomát adjunk ki, ehhez elég egy félévet elvégezni a magyar hallgatóknak az amerikai, illetve az amerikai hallgatóknak a magyar intézményben. Az együttműködés a hallgatók, oktatók cseréjéből, a tantervfejlesztésen túl a közös kutatás-fejlesztési programok elindításából áll

– nyilatkozta Dr. Horváth Endre.

Az amerikai kapcsolatok által a siófoki campus hallgatói a globális piac szereplőivé válhatnak, külföldön is elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

forrás: hirbalaton.hu | fotó: siofokingatlan.gdf.hu

vissza

Hozzászólások