NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

Éjjel-Nappal Balaton

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Milyen az időjárás Balatonon?

Októberi programok

Legnépszerűbb cikkek

Partnereink

Programajánló

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál Program kezdete: június 29.
Program vége: július 01.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Egyéb feltételek: mind, gyerekbarát, kutyabarát

Vörös Balaton

Vörös Balaton Program kezdete: december 02.
Program vége: december 02.
Település: Csopak
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál Program kezdete: augusztus 23.
Program vége: augusztus 25.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, gasztro/boros/sörös, egyéb

Dér Kupa

Dér Kupa Program kezdete: november 04.
Program vége: november 04.
Település: Balatonkenese
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Márton-napi programok a Balatonnál

Márton-napi programok a Balatonnál Program kezdete: november 04.
Program vége: november 18.
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind
Ünnepek & Alkalmak: Márton-nap
Hónap: november

Szent Mihály-dombi Zenei Esték

Szent Mihály-dombi Zenei Esték Program kezdete: június 18.
Program vége: december 17.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, zenei

Balaton Sound

Balaton Sound Program kezdete: július 04.
Program vége: július 08.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Cilinder és lokni

Cilinder és lokni Program kezdete: június 13.
Program vége: december 31.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: művészeti, egyéb, mind

Kálmán Imre Emléknapok

Kálmán Imre Emléknapok Program kezdete: október 24.
Program vége: október 29.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind

Szükség van a balatoni szálláshelyekre is a 2024-es olimpiához

2016.07.13.

Szükség van balatoni szálláshelyekre is ahhoz, hogy Magyarország pályázhasson a 2024-es olimpia megrendezésére. Erről tartottak tájékoztatót kedden a siófoki Azúr Hotelben a dél-balatoni szállásadóknak, az előszerződés részleteit is ismertetve, melyet 2016. július végéig kell aláírniuk a csatlakozóknak.

A Magyar Olimpiai Bizottság, Budapest és az Országgyűlés döntése alapján Budapest pályázik a 2024-ben sorra kerülő XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok és XVII. Nyári Paralimpiai Játékok megrendezésére.  A Budapest 2024. Nonprofit Zrt.-t azzal az elsődleges céllal hozták létre, hogy az olimpiarendezési pályázattal kapcsolatos feladatokat kezelje, és azt sikerre vigye. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége támogatásával kidolgoztak egy olyan előszerződést, melynek keretében a balatoni régió szállodái is hozzájárulhatnak az olimpiai pályázat sikeréhez.

A siófoki tájékoztatón részt vett Dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos, az olimpiai pályázat alelnöke, valamint Dr. Niklai Ákos a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke is.

Az eddigi visszajelzések szerint a balatoni szállásadók egy része kifejezetten jó lehetőséget lát az olimpiai pályázatban, és akadnak olyanok is, akik aggályukat fejezték ki az egyeztetés során amiatt, hogy az előszerződés szerint a nyári csúcsszezon idején kellene lekötniük a kapacitásaik 90 százalékát 17 napra. Többletbevételhez juthatnának, viszont egy teltházas időszakban kellene nemet mondaniuk a törzsvendégkörüknek, akikből évek óta élnek.

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. menedzsere, Stadler Margit a balatoniak aggodalmára úgy reagált, hogy hét év áll a szállásadók rendelkezésére ahhoz, hogy átszervezzék vagy felkészítsék a törzsvendégeiket a várható eseményre, amit az ügy érdekében már komoly fővárosi szállodák is bevállaltak. Összesen 41 200 szobányi szálláshelyet kell biztosítani a Budapest-Balaton korridor mentén ahhoz, hogy Magyarország pályázhasson a 2024-es olimpiai játékok megrendezésére – tette hozzá. A NOB elvárásainak megfelelően alapvetően 2-5 csillagos, minimum 10 szobás szállodákkal kell előszerződést kötni, vagy olyan tulajdonosokkal, akik több helyen is rendelkeznek szálláshelyekkel.

Felmerült a szállásadók részéről az az aggály is, hogy az online szállásközvetítő világcég szerződést bonthat velük, ha a főszezonban huzamosabb időre kivonulnak a piacról. Dr. Niklai Ákos a felvetésre úgy reagált, biztos köthetnek majd megállapodást a céggel a szállodák. Véleménye szerint a digitalizálási feltételek jelentősen változnak évről évre, azaz fölösleges emiatt előre aggódni. Dr. Bienerth Gusztáv  arról beszélt, hogy a Balatont Budapest agglomerációjának tekinti, és hogy a balatoni fejlesztésekről szóló kormányhatározat visszavonása nem jelenti a források visszavonását, csak azok felhasználásának újragondolását, hatékonyabbá tételét.

A tájékoztatóra a Balaton-régió déli partjáról Balatonföldvár, Balatonvilágos, Siófok, Zamárdi, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonőszöd továbbá Székesfehérvár szálláskiadóit hívták meg. A múlt héten Balatonfüreden tartottak hasonló tájékoztatót, amelyre a régió másik feléből hívták meg Balatonkenese, Felsőörs, Balatonalmádi, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Tihany, Balatonfűzfő továbbá Veszprém szálláskiadással foglalkozó szakembereit.

Balatonfüred, Balatonudvari és Veszprém tervezett versenyhelyszínként is szolgál majd az olimpia ideje alatt. Balatonfüreden maratoni úszás, vitorlázás; Balatonudvariban golf; Veszprémben pedig kézilabda versenyeket terveznek rendezni.

forrás: hirbalaton.hu

vissza

Hozzászólások