NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

Éjjel-Nappal Balaton

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Milyen az időjárás Balatonon?

Októberi programok

Legnépszerűbb cikkek

Partnereink

Programajánló

Spuri MaratonFüred

Spuri MaratonFüred Program kezdete: március 24.
Program vége: március 24.
Település: Badacsonytomaj
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind
Kirándulás: túra/séta, mind

Spuri Öböl Félmaraton

Spuri Öböl Félmaraton Program kezdete: március 23.
Program vége: március 23.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Kultkikötő

Kultkikötő Program kezdete: január 01.
Program vége: december 31.
Kult. & Szórakozás: mind, szabadtéri színp.
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind
Megye: Somogy
Hónap: szeptember, október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus

Szigligeti Süllőfesztivál

Szigligeti Süllőfesztivál Program kezdete: október 21.
Program vége: október 23.
Település: Szigliget
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, egyéb, mind

K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton

K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton Program kezdete: november 25.
Program vége: november 26.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, mind

Spuri FélBalaton Szupermaraton

Spuri FélBalaton Szupermaraton Program kezdete: március 24.
Program vége: március 25.
Település: Badacsony
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthelyi Nyári Játékok Program kezdete: július 27.
Program vége: augusztus 04.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: kulturális, művészeti, mind

Tihanyi Gardália - Garda fesztivál

Tihanyi Gardália - Garda fesztivál Program kezdete: november 03.
Program vége: november 05.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Balaton Sound

Balaton Sound Program kezdete: július 04.
Program vége: július 08.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Négy keréken a Balatoni borvidéken!

2016.07.22.

Blackjack! Avagy ebben az esztendőben éppen 21. alkalommal rajtol el az autós Magyar Borok Útja Rallye, hogy augusztus utolsó hétvégéjén felfedezze a Balatoni Borrégiót. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat.

Augusztus 26-28-a között vág neki 700 km-es útjának a Rallye

A népszerű médiaszemélyiség, Buda Márton első alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol nemcsak versenyzőként, hanem műsorvezetőjeként is hangulatfelelőse lesz a Rallye-nak.

Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 26-28. között a budapesti Kincsem Parknál áll rajthoz a Magyar Borok Útja Rallye 100-120 autóból álló mezőnye, hogy nekivágjon a mintegy 700 kilométeres versenytávnak, és felfedezze a Somlói Borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai Borvidékeket, valamint a Balatonfüredi-Csopaki Borvidéket. Badacsonytomaj, Somlójenő, Gyulakeszi, Monoszló, Kisapáti, Kéthely, Nagyrada, Balatonlelle, Zamárdi, Kötcse, Nemesvita, Badacsonyörs, Zánka, Balatonfüred – sokak számára lehetnek kevésbé ismert településnevek a felsorolásban. A Magyar Borok Útja Rallye egyik kiemelt célja éppen az, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait és borvidékeit. A 17 vendéglátó borászat között az ismertebb Liszkay vagy Szt. Kristóf mellett állomáshelyként fogadja a versenyzőket többek között a Borbély Családi Pincészet, Pócz József Pincészete, vagy éppen a Fáncsi Hegyi Pince.

17 vendéglátó borászat várja a versenyzőket és az érdeklődöket

„A Magyar Borok Útja Rallye rendezvénysorozat és exkluzív élménytúra immár két évtizede kiváló ad a baráti és üzleti kapcsolatépítésre. Az elmúlt években ugyan már többször jártunk a Balaton környékén, de ezúttal – a megújulás jegyében – a nemzetközi hírű borászatok mellett olyan pincészeteket is meglátogatunk, melyek eddig nem szerepeltek az állomások között. Ezzel célunk, hogy a „nagyok” mellett lehetőséget biztosítsunk a még karrierjük hajnalán álló, ámde minőségileg kiváló borokat előállító pincészeteknek, hogy megismerje őket a Rallye mezőnye, valamint a rendezvényt övező élénk médiaérdeklődésen keresztül az egész ország.”

– mondta Megay Róbert Péter, a Rallye szervezőbizottságának elnöke.

Megay Róbert Péter, a Rallye főszervezője

„Mindemellett rendszeresen jótékonykodunk, idén pedig meghonosítottuk a Magyar Borok Útja Rallye Társadalmi Felelősségvállalás Programot, melynek keretében ebben az évben minden egyes rendezvényünkön a hajléktalanok egészségügyi szűrésére, téli felkészítésére gyűjtünk. Az OxyTeam szakmai stábja, és a Pesti Vigadó Étterme már csatlakozott a programhoz, és bízunk benne, hogy kezdeményezésünk partnereink és barátaink körében további követőkre talál.”

– emelte ki a Rallye fontos társadalmi küldetését a főszervező.

A tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedés népszerűsítés hagyományosan kiemelt célja a Magyar Borok Útja Rallye versenysorozatnak. A versenyzés óráiban a borkóstolás minden sofőr számára szigorúan tilos, akik többször számíthatnak szondázásra és traffipaxra az út során. Napközben a mezőny egymásra, a versenyre, a csodálatos tájra, a vendéglátó borászokkal való találkozásra és beszélgetésre, a borászat működésének és filozófiájának megismerésére, valamint az általuk kínált finom falatokra koncentrál.

A Magyar Borok Útja Rallye egyik versenyzője, és egyben műsorvezetője Buda Márton lesz, akinek a hangját a legnépszerűbb közrádió hangjaként szerette meg az ország az elmúlt években.

Buda Márton nem csak a Rallye műsorvezetője, de versenyzőként is indul

„Nyártól új vizekre eveztem, így lehetőségem nyílik részt venni olyan izgalmas élményekben, mint a Magyar Borok Útja Rallye. A rendezvénysorozatról ugyan már hallottam (ki ne emlékezne például a néhány évvel ezelőtti sok-sok narancssárga sportkocsira, amint végiggurultak Budapest belvárosán?), de versenyzőként indulok először, és már nagyon várom a rajtot. Tetszik, hogy elsősorban nem a gyorsaság, hanem a pontosság és a biztonság számít, emellett nagyon várom a kvízeket és az ügyességi feladatokat is, no meg persze a balatoni borászatok hamisítatlan hangulatát."

– számolt be az élménytúrára való felkészülésének „kulisszatitkairól” Buda Márton, az idei Rallye férfi műsorvezetője.

A XXI. Magyar Borok Útja Rallye fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesznek.A szponzorautókat biztosító autós márkák mellett a rendezvény szervezésében és lebonyolításában idén is szakmai partnereink a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. 

forrás: faktor.hu


>>> megnézem a programleírást <<<

vissza

Hozzászólások