NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

Éjjel-Nappal Balaton

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Milyen az időjárás Balatonon?

Októberi programok

Legnépszerűbb cikkek

Partnereink

Programajánló

Szigligeti Süllőfesztivál

Szigligeti Süllőfesztivál Program kezdete: október 21.
Program vége: október 23.
Település: Szigliget
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, egyéb, mind

Márton-napi programok a Balatonnál

Márton-napi programok a Balatonnál Program kezdete: november 04.
Program vége: november 18.
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, zenei, egyéb, mind
Ünnepek & Alkalmak: Márton-nap
Hónap: november

Adventi és karácsonyi programok a Balatonnál

Adventi és karácsonyi programok a Balatonnál Program kezdete: november 17.
Program vége: január 06.
Program: kulturális, zenei, egyéb, mind, gasztro/boros/sörös
Ünnepek & Alkalmak: Advent
Hónap: november, december

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Egyéb feltételek: mind, gyerekbarát, kutyabarát

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa Program kezdete: augusztus 22.
Program vége: augusztus 25.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Spuri Balaton Szupermaraton Maraton+

Spuri Balaton Szupermaraton Maraton+ Program kezdete: március 22.
Program vége: március 25.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, mind

Szakvezetés a Pele-körút tanösvényen

Szakvezetés a Pele-körút tanösvényen Település: Csopak
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind
Kirándulás: túra/séta, mind
Egyéb feltételek: mind, gyerekbarát

Spuri Öböl Félmaraton

Spuri Öböl Félmaraton Program kezdete: március 23.
Program vége: március 23.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Halloween-i "tökös" programok a Balatonnál

Halloween-i "tökös" programok a Balatonnál Program kezdete: október 07.
Program vége: november 04.
Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös, kulturális, sport/verseny, zenei
Ünnepek & Alkalmak: Halloween
Hónap: október, november

Harley-Davidson Open Road Fest

Harley-Davidson Open Road Fest Program kezdete: június 06.
Program vége: június 10.
Település: Alsóörs
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, egyéb, mind

Művészetek Völgye: hamarosan indul az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja!

2016.07.19.

Most pénteken kezdődik a 26. Művészetek Völgye. Július 22. és július 31. között a Balaton-felvidék három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden a művészet szerelmeseit kényeztetik 10 napon át.

Kapolcs

Kapolcson szórakoztat a Momentán Társulat, itt található a Harcsa Veronika Udvar, a Modern Art Orchestra és HOBO közös helyszíne, a Design Terminál udvara, a Csipszer-Kert, a Muharay Udvar és a Folk Udvar, a Völgykomolyzene és Virtuózok helyszíne, valamint a kicsik egyik kedvence, a Kaláka Versudvar is.

A Momentán Társulatban a házigazdák mellett hírességek is improvizálnak majd, gyerekprogramokkal, előadásokkal, sok-sok improvizációval, közös nevetéssel, koncertekkel és esti bulikkal készülnek. A Harcsa Veronika Udvarban kézműves foglalkozásokkal, jógával, Ringatóval, workshopokkal indulnak a napok, majd Veronika kedvencei, a magyar jazz legnevesebb képviselői és külföldi sztárvendégek lépnek fel. Az esti bulikat az NVC csapata szervezi. A Modern Art Orchestra a klasszikus zene és a jazz határait feszegeti hazai és külföldi zenei kíválóságokkal közösen, Hobo idén előadóestjeire helyezi a hangsúlyt.  A Muharay Udvarban és a Folk Udvarban a népművészettel, hagyományokkal és azok jelenével ismerkedhetünk zenével, tánccal, mesékkel, játékkal.  A Völgykomolyzene koncertjeit, hangversenyeit  maga a helyszín, a kapolcsi római katolikus templom teszi még különlegesebbé, a Kaláka Versudvar idén is vár mindenkit szeretettel verssel, zenével. A Design Terminálban mozi, design vásár, szakmai beszélgetések, esténként pedig a Cseh Tamás Program által szervezett koncertek várják az érdeklődőket, a Csipszer-Kertben társasjáték és esti koncertek.

A fesztivál nagyszínpadán, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon fellép többek között az Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Brains, Szabó Balázs Bandája, a Firkin, a FISH!, a Pál Utcai Fiúk, a Paddy and the Rats, a Kiscsillag és az Erik Sumo Band. Ezen a színpadon ad koncertet Palya Bea és zenekara, Lajkó Félix & Óperentzia és a Budapest Bár, a fesztivál 10 napját a világhírű Skye and Ross from Morcheeba zárja.

Taliándörögd

Taliándörögd idén színházi központtá alakul, de a zenei finomságokra, bulikra vágyók kedvenc helyszíne is lehet a település.  A hazai kortárs színházi társulatok legfrissebb előadásaival vár mindenkit a Színház Színpad, vizsgadarabokkal és drámafoglalkozásokkal a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Nemzeti Színház és a Kaposvári Egyetem darabjaival, valamint a Concerto Budapest különleges koncertjével a Nemzeti Szín-Tér. Lesz külön filmes helyszín, ahol a legjobb nemzetközi dokumentumfilmekből vetít minden este a BIDF (Budapest International Documentary Festival), valamint régi és új vizsgafilmekből a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A filmeket beszélgetések követik. Taliándörögdön, az Ősök Házában lesz idén a Fonó Udvar, ahol 2016 világzenei legjobbjait hallgathatja a közönség. A kultikus Kocsor Házba beköltözik a Tilos Rádió, közösen szervezett programokkal készülnek, az Elevenkertben pedig idén is a megszokott közvetlen hangulatban, alternatív előadók koncertjeivel várnak mindenkit. A Református udvarban is lesznek beszélgetések, kiállítások, koncertek, az Etno Liget pedig a Néprajzi Múzeum közösségi lazítójává alakul. A LEMangURIA mozgásligetben tánccal, közös mozgással szórakoztatnak, a Wartburg Templomkertben koncertekkel, bábszínházzal, előadásokkal, közösségi programokkal.

Vigántpetend

A Vigántpetend felé vezető úton a Magyar Írószövetség helyszíne található, ahol lesz bábszínház, filmszínház, irodalmi szalon és beszélgetések írókkal, írókról.  A Petendi Völgykomolyzene helyszíne a vigántpetendi templom a Völgy forgatagától picit távolabb, ami  10 napon át komolyzenei koncertekkel igazi kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A TOK Udvarban kézműves foglalkozások, előadások, tanácsadás várja a kistermelőket, falusi vendégasztalosokat. Csóromföldén láthatóak majd a Hello Wood alkotóközösség idei művei. Az építészek, designerek, képzőművészek alkotásaikkal közösen, saját kreatív eszközeiket felhasználva,  neves építészek és művészek vezetésével idén a letelepedés és a közösség otthonteremtésének kérdéseire igyekeznek majd reflektálni.

A gyönyörű környezet megismerését változatos előadások, játékok és túrák segítik.

A települések között Csigabusz közlekedik, a programválasztást a helyszínen is megtalálható műsorfüzetek, valamint a fesztivál megújult mobil alkalmazása könnyítik.  

Jegyek elővételben a tixa oldalán, a helyszínen pedig a kijelölt infopultokban kaphatóak.

A részletes programfüzet online is elérhető. Parkolni a kijelölt parkolóhelyeken szabad.

forrás: muveszetekvolgye.hu

vissza

Hozzászólások