NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

Éjjel-Nappal Balaton

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Milyen az időjárás Balatonon?

Októberi programok

Legnépszerűbb cikkek

Partnereink

Programajánló

Keszthely Triathlon

Keszthely Triathlon Program kezdete: június 09.
Program vége: június 10.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Köd Kupa Vitorlásverseny

Köd Kupa Vitorlásverseny Program kezdete: október 28.
Program vége: október 28.
Település: Balatonalmádi
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Művészetek Völgye

Művészetek Völgye Program kezdete: július 20.
Program vége: július 29.
Település: Kapolcs
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Vonyarci Boros Forgatag

Vonyarci Boros Forgatag Program kezdete: július 25.
Program vége: július 29.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Adventi és karácsonyi programok a Balatonnál

Adventi és karácsonyi programok a Balatonnál Program kezdete: november 17.
Program vége: január 06.
Program: kulturális, zenei, egyéb, mind, gasztro/boros/sörös
Ünnepek & Alkalmak: Advent
Hónap: november, december

Cilinder és lokni

Cilinder és lokni Program kezdete: június 13.
Program vége: december 31.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: művészeti, egyéb, mind

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Egyéb feltételek: mind, gyerekbarát, kutyabarát

Bor- és Csemegeszőlő fesztivál

Bor- és Csemegeszőlő fesztivál Program kezdete: augusztus 16.
Program vége: augusztus 19.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Dér Kupa

Dér Kupa Program kezdete: november 04.
Program vége: november 04.
Település: Balatonkenese
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Kultkikötő

Kultkikötő Program kezdete: január 01.
Program vége: december 31.
Kult. & Szórakozás: mind, szabadtéri színp.
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind
Megye: Somogy
Hónap: szeptember, október, november, január, december, február, március, április, május, június, július, augusztus

Kékszalag-legendák: Három hercegnő

2017.06.16.

A Kékszalag 1934 óta íródó története bővelkedik olyan eseményekben, amelyek a résztvevő hajókhoz, vitorlázókhoz kapcsolódva együttesen alkotják azt a hihetetlenül gazdag legendáriumot, amely a magyar vitorlázás egyik legértékesebb része, s amelynek a verseny alatt a Vitorlás téren az Erste World egy fotókiállítást is szentel. A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtjáig rendszeresen felidézünk néhányat a legérdekesebb történetekből.

Sorozatunk negyedik részében három Csipkerózsika-álmából felébresztett hercegnőt, a három 75-ös cirkáló történetét foglaljuk össze.

2012: Újra együtt a három hercegnő

Testvérek, néhány év különbséggel egymás után születtek a Balatonfüredi Hajógyárban, mégis bő hatvan évet kellett várniuk arra, hogy egymás ellen versenyezhessenek is. A Balaton legnagyobb és legszebb vitorlásai, a Nemere II, a Sirocco és a Lillafüred.

Amikor az építésükbe kezdtek, már javában dúlt a második világháború. Ketten csak a nagy világégés átvonulása után kerültek vízre. A sorsukat már születésük pilllanatában meghatározta a megváltozó történelmi helyzet.

A Nemerét 1942-ben rendelte a Balatonfüredi Hajógyártól Dr. Márkus Antal textilgyáros. A hajó 1944 júliusában került vízre. Időközben még két megrendelés érkezett, így megkezdődött két testvérének a gyártása is, de ők már csak a háború után készülhettek el. 1946-ban és 1950-ben kerültek vízre.

A balatoni 22-es, 30-as, 40-es Cirkálók nagyobb testvérei, a nemzetközi osztályelőírásnak megfelelően megépített 75-ös Schärenkreuzerek. A három magyar 75-öst a füredi gyárat akkoriban már igazgatóként vezető Hankóczy Jenő tervezte, aki korábban még Benacsek Jenő néven jegyezte az összes, a gyárban korábban épült Balatoni Cirkálót. Megadta a fő vonalakat és méreteket, majd a részletes tervezést felügyelete mellett Wágner Imre végezte.

A 75-ös Balatoni Cirkáló 18 és fél méter hosszú. Közel húszméteres árbocán olykor 250 négyzetméternyi vitorla hajtja előre a 8-8 és fél tonnás kecses testet

A Nemere volt az egyetlen, amely mindig versenyhajó formájában vitorlázhatott.A neve Nemere II., mert ugyanezen a néven már létezett egy ma is meglévő 40-es Cirkáló.

Nemere II. | fotó: Szántó Áron

1950-ben Németh István, aki az Országos Társadalmi Vitorlás Szövetség elnöke is volt, a Balatonfüredi Vasas nevében jelképes egy forintért bérbe vette a Nemerét a tulajdonosaitól. Hát, akkoriban ez így ment…

A Nemere II. természetesen a Balaton leggyorsabbja lett. 1955-ben, amikor a legendás 57 évig fennálló 10 óra 40 perces időrekordot futotta, már zsinórban harmadik Kékszalagját nyerte, mindegyiket Németh István kormányzásával. Összesen ötször diadalmaskodott. Első három győzelme után még 1959-ben Schmalz József vezetésével, majd 1991-ben Balogh György kormányzásával.

A második 75-ös 1950-ben Big Boy néven kezdte életét. Eredetileg dr. Tüske Jenő rendelte, persze már nem az övé lett. A hajót tengeri kivitelben fejezték be, kétárbocosra építették, és egy 50-es Cirkálóval (Bounty) együtt a Közel-Keletre akarták exportálni. Ám szállítás közben a kommunista államvédelmi hatóság, az ÁVO lecsapott. A hajókat lefoglalták, a legénységet letartóztatták azzal a koholt váddal, hogy a csörlők, veretek aranyból öntöttek. Ez persze nem volt igaz. A 75-ös a pártüdülőhöz került dicstelen módon, dicső Győzelem néven. Csak sétavitorlázásra használták.

Később – amikor már a feldarabolását tervezték – vitorlázók közbenjárása révén védett műemlék lett, majd Füredre került. Ekkor kapta a Sirocco nevet.

Sirocco | fotó: Cserta Gábor

Izsák Szabolcs olimpikon, Kékszalag-győztes vitorlázónk mentette meg a szövetségi telepen a kerítés mellett árván korhadó szépséget. Alapítványt hozott létre, és műanyag bevonattal ellátva a testet megoldotta, hogy a Sirocco újra vízre szállhasson. Szabolcs sajnos nem érhette meg, de így 1993-ban végre versenyhajó lett.

Mégsem versenyezhetett a Nemerével, mert a Kékszalag rekordert – amely ekkor már a Magyar Vitorlás Szövetség tulajdonában volt, - versenyeken csak rendezőhajónak használták. Amikor pedig már arra sem volt alkalmas, eladására pályázatot hirdettek.

Láng Róbert a Siroccón ismerkedett meg a vitorlás versenyzéssel, és beleszeretett a 75-ös Cirkálóba. Ő vette meg a Nemere II.-t. A hajót Dobó Pál műhelyében újítatta fel Cittel Lajos vezetésével. A munkálatok végén egy olyan gyönyörű hajó szállt vízre, amilyen a Nemere addig soha nem lehetett. A régi fehérre festett test helyett lakkozott mahagóni palánkozással készült, gyönyörű teak fa fedélzettel és modern felszereléssel, vitorlázattal, karbonszálas rudazattal. 2000-ben volt az ünnepélyes vízre bocsátás, és a Nemere II. azóta újra a Balaton ékköve.

Ám ekkor sem versenyeztek egymás ellen a testvérek, mert ekkor a Sirocco került újra partra. Végre 2002-ben a Dimenzió Biztosító és Önsegélyező Egylet tulajdonába került, akik vállalták a felújítást. A Siroccó is a Navalia műhelybe került, ő is Cittel Lajos vezetésével fiatalodott meg, sőt, 2004 júniusi vízre szállása óta a sokszoros magyar bajnok vitorlázó és hajóépítő mester kormányozza is a versenyeken.

A harmadik testvért, a Lillafüredet évtizedeken át sétavitorlázásra használták. Alacsonyabb árboccal, csúf nagy kabinnal és vaskorláttal született. Úgy élt, dolgozott a Balatonon, mint egy csúnyává maszkírozott, rongyokban járó, valójában gyönyörű hercegnő. A lassanként leromló állagú hajót 2008-ig használták ilyen dicstelen szerepkörben. A Phoenix 1797 Alapítvány tulajdonába kerülve kelt új életre, szintén a Navalia műhely és Cittel Lajos által.

Lillafüred | fotó: Szekeres László

A Lillafüred testvéreitől eltérően nem lakkozott mahagóni testű, hanem fehérre festett, mert az anyaga fenyő. Ahogy a Sirocco is könnyebb a felújítások óta a Nemerénél, úgy a Lillafüred még könnyebb. A három szépség a 2012-es Kékszalagon, a legfiatalabb születésétől számított hatvankettedik évben versenyezhetett először egymás ellen.

Amikor tervezték őket, a legmodernebb, leggyorsabb versenyhajóknak készültek. Születésük előtt újságcikkekben egyesek ugyanúgy támadták, a Balatonra alkalmatlannak, a meglévő mezőnyre károsnak vélve őket, mint később a Liberákat és a többtestűeket a maguk megjelenésekor. Mire először együtt versenyezhettek, már klasszikusokká, a Kékszalag megnyerésére esélytelen öreg hajókká váltak.

Ám máig ők hárman a legnagyobb vitorlások a Balatonon, és főleg a legszebbek.Ma már nem a sebességükkel főszereplők, hanem a szépségükkel, ami múlhatatlan. Nővérek, hölgyek esetében ez sem mellékes.


Ha nem tudsz jelen lenni az eseményen,

NÉZD ONLINE, ÉLŐBEN EURÓPA LEGNAGYOBB TÓKERÜLŐ VITORLÁSVERSENYÉT,

A 49. KÉKSZALAG ERSTE WORLD NAGYDÍJAT!


Bevezető fotónkon Cittel Lajos, a három gyönyörű hajó újjáépítője. A képet Kollmann András jegyzi, akinek magyar vitorlázókról készült, asszociatív ihletésű munkáit az Erste World kiállításon mutatja be Balatonfüreden, július 5-8. között. Mellékelünk még három fotót a hajókról, amelyeket a tavalyi 48. Kékszalag Erste World nagydíjon készített Cserta Gábor, Szántó Áron és Szekeres László.


A 49. Kékszalag Erste World Nagydíjról

A Kékszalag és a Kékpántlika névadó támogatója az Erste World.

A Kékszalag további támogatói: Audi, Generali, Herendi Porcelánmanufaktúra, Ilcsi, Seiko, T-Systems, Balatonfüred és Budapest Boat Show.

A verseny médiapartnere: Aqua, Balatonfelvidék Neked, Balatonfüred.hu, Compass, DigiSport, First Class, Lánchíd Rádió, Óra Magazin, Porthole.hu Sailing.hu, Vitorlázás, Világjáró.

A verseny együttműködő partnerei: Antenna Hungária Zrt., Balatoni Hajózási Zrt., Balatoni Vízirendőrség, NauBit, Novofer, Országos Meteorológiai Szolgálat.


forrás: kekszalag.hu

vissza

Hozzászólások