NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

Éjjel-Nappal Balaton

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Milyen az időjárás Balatonon?

Októberi programok

Legnépszerűbb cikkek

Partnereink

Programajánló

Kálmán Imre Emléknapok

Kálmán Imre Emléknapok Program kezdete: október 24.
Program vége: október 29.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, művészeti, zenei, mind

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál

Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál Program kezdete: augusztus 23.
Program vége: augusztus 25.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: mind, gasztro/boros/sörös, egyéb

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál Program kezdete: június 29.
Program vége: július 01.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös

Harley-Davidson Open Road Fest

Harley-Davidson Open Road Fest Program kezdete: június 06.
Program vége: június 10.
Település: Alsóörs
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, egyéb, mind

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa

STRAND Fesztivál - A Balaton ritmusa Program kezdete: augusztus 22.
Program vége: augusztus 25.
Település: Zamárdi
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: zenei, mind

Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthelyi Nyári Játékok Program kezdete: július 27.
Program vége: augusztus 04.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: kulturális, művészeti, mind

Nagybereki Töpörtyű Fesztivál

Nagybereki Töpörtyű Fesztivál Program kezdete: október 28.
Program vége: október 28.
Település: Balatonfenyves
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, mind

Tihanyi Gardália - Garda fesztivál

Tihanyi Gardália - Garda fesztivál Program kezdete: november 03.
Program vége: november 05.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 22.
Program vége: december 30.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Spuri Öböl Félmaraton

Spuri Öböl Félmaraton Program kezdete: március 23.
Program vége: március 23.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Irány a Balaton! – íme a legjobb gyermekbarát strandok

2016.08.04.

Hétvégére ismét zavartalan napsütést ígérnek az időjósok, sokan felkerekednek, hogy valamelyik Balaton parti strandon keressenek kikapcsolódást. De merre is vegyék az irányt azok, akik gyermekekkel indulnak útnak?

A Diási Játékstrand a Balaton egyik legszebb és legaktívabb strandja, ahol családbarát szolgáltatások és szórakoztató programok segítik a kikapcsolódást. A gyermekeket játszótér – benne egy hajót formáló mászóka -, a Balaton élővilágával kapcsolatos foglalkoztató tábla, óriáscsúszda és mediterrán hangulatú gyerekpancsoló várja. A sportolni vágyók kedvükre válogathatnak a strandröplabda, a strandfoci, a streetball, az asztalitenisz, a tengó, a petanque, a szabadtéri sakk, a vízilabda és a vízikosár közül. A strandon lehet találkozni a gyerekek nagy kedvencével, Bala Tonival, a település kabalafigurájával, egy baseballsapkás teknőssel is. Fontos tudni, hogy az autósokat ingyenes, részben áryékos autóparkoló várja, míg a kerékpárokat fedett tárolóban lehet elhelyezni.

A balatonfüredi Esterházy strand a mindig pezsgő Tagore sétány mellett található. A parkja szépen karbantartott, a víz lassan mélyül, fürdőzés vagy napozás közben pedig a tihanyi panorámában lehet gyönyörködni. A gyermekek számára rendszeresen tartanak ügyességi versenyeket és kézműves foglalkozásokat, de játszótér, csúszda és pancsoló is várja a kicsiket. A szülők számára a pihenést az élményfürdő teheti teljessé, amelyben masszírozó zuhanyok és a testrészek lazítására kiépített vízpezsgetők is vannak, továbbá élményt kínál a vadvízi folyosóban való sodródás, vagy a vízgomba alatti hűsölés.

Balatonlellén a hajóállomás közelében található a Napfény Strand, amelynek különlegessége, hogy partvonalát homokkal töltötték fel, így a tengerparti hangulatra vágyók és a homokvárépítők is szívesen felkeresik. A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban lubickolhatnak, a víz tiszta. A parton játszótér, trambulin, homokos lábtenisz- és strandröplabda pálya is található. A strand területén élményfürdő is várja a látogatókat, három medencével és egy óriás hullámcsúszdával, valamint szaunaházzal.

A csopaki strandon 530 méteres hosszúságban biztonságos, fürdésre kijelölt vízfelület fogadja a fürdeni vágyókat. A parti sétány végig térkövekkel van ellátva, de mellette a fövenyen még van lehetőség homokvárat építeni. A kicsiket játszóterek, strandovi és játszóház is várja. Rengeteg sportprogramon is részt lehet venni Csopakon. Fontos tudni, hogy a mintegy ezer férőhelyes parkoló ingyenes, és a hat évnél fiatalabbaknak belépőt sem kell váltani.

A szigligeti strand évről évre szépül. A hatalmas, 18 ezer négyzetméteres zöld területen van bőven árnyékos rész is, ahol le lehet telepedni. A kisgyermekek részére sekély, homokos partszakaszt alakítottak ki, hogy biztonságosan jussanak be a vízbe. Fürdés után jöhet a légvárban ugrálás, vagy éppen a homokozó, a hinta, a csúszda felfedezése. A sportot kedvelők számára több pálya is rendelkezésre áll, a fáradt tagoknak pedig a masszázs nyújthat felüdülést.

Balatonmáriafürdőn a húszezer négyzetméteres zöldterülettel rendelkező, több mint kétezer vendég befogadására alkalmas központi strand kedvelt a nyaralók körében. Ennek egyik oka, hogy a víz minősége kiváló, a tómeder nem iszapos, hínármentes. A vízmélység 60-70 centiméter a part mentén, majd fokozatosan mélyül. A játszóterek és sportpályák ingyenesen használhatók, az ugrálóasztalért és a mini dodgemért már fizetni kell. A strandépület mögötti szabadtéri színpadon rendszeresen koncertek szórakoztatják a látogatókat. Kerékpárral érkezők számára jó hír, hogy rengeteg helyen lelakatolhatják és biztonságban tudhatják biciklijüket.

Siófokon a sóstói Family Beach strand biztosít kikapcsolódást a család minden tagjának. Az aktívan pihenőket röplabda- és lábtengó pálya, valamint pingpongasztal, a gyerekeket pedig óriáscsúszda, játszótér, homokozó, légvár és mini gokartpálya várja a mintegy egy hektáros területen.

Fonyódon a csaknem egy tucat fürdőhely közül a városi szabadstrandot lehet ajánlani a családosoknak. A pázsit szépen gondozott, és a fák lombja is elég árnyékot biztosít. A fövenyen is lehet játszani, a part közelében pedig egyenletesen mélyül a víz, így pancsolásra teljesen alkalmas. A parton hintákkal, mászókákkal és homokozóval, valamint egy szökőkutas medencével várják a gyerekeket, a sportolni vágyók pedig tengózhatnak és strandröplabdázhatnak is.

forrás: csalad.hu

vissza

Hozzászólások