Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Balatoni Hal- és Borünnep | Füredi Pünkösdölő

Balatoni Hal- és Borünnep | Füredi Pünkösdölő Program kezdete: május 18.
Program vége: május 21.
Megye: Veszprém
Régió: Balatonfüred környéke
Program: gasztro/boros/sörös, mind
Ünnepek & Alkalmak: Pünkösd

Vonyarci Boros Forgatag

Vonyarci Boros Forgatag Program kezdete: július 25.
Program vége: július 29.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Györöki Bor & Dal Fesztivál

Györöki Bor & Dal Fesztivál Program kezdete: augusztus 10.
Program vége: augusztus 12.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: zenei, mind, gasztro/boros/sörös

Vitorlás programok a Balatonnál

Vitorlás programok a Balatonnál Program kezdete: január 01.
Program vége: december 31.
Program: sport/verseny, mind
Vizes sportok: mind, vitorlázás
Hónap: február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október, november, január, december

Zorall Sörolimpia

Zorall Sörolimpia Program kezdete: augusztus 22.
Program vége: augusztus 25.
Település: Alsóörs
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: zenei, egyéb, mind

Múzeumok Éjszakája | Szent Iván éjszaka

Múzeumok Éjszakája | Szent Iván éjszaka Program kezdete: június 24.
Program vége: június 24.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Gyenesi Íz-lelő

Gyenesi Íz-lelő Program kezdete: szeptember 22.
Program vége: szeptember 22.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Füredi Tavaszi Fesztivál

Füredi Tavaszi Fesztivál Program kezdete: március 15.
Program vége: március 18.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, mind

Nemzeti Hét Balatongyörökön

Nemzeti Hét Balatongyörökön Program kezdete: július 04.
Program vége: július 08.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Veszprém Séta

Veszprém Séta Program kezdete: január 20.
Program vége: december 31.
Település: Veszprém
Régió: Veszprém környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, egyéb, mind

Irány a Balaton! – íme a legjobb gyermekbarát strandok

2016.08.04.

Hétvégére ismét zavartalan napsütést ígérnek az időjósok, sokan felkerekednek, hogy valamelyik Balaton parti strandon keressenek kikapcsolódást. De merre is vegyék az irányt azok, akik gyermekekkel indulnak útnak?

A Diási Játékstrand a Balaton egyik legszebb és legaktívabb strandja, ahol családbarát szolgáltatások és szórakoztató programok segítik a kikapcsolódást. A gyermekeket játszótér – benne egy hajót formáló mászóka -, a Balaton élővilágával kapcsolatos foglalkoztató tábla, óriáscsúszda és mediterrán hangulatú gyerekpancsoló várja. A sportolni vágyók kedvükre válogathatnak a strandröplabda, a strandfoci, a streetball, az asztalitenisz, a tengó, a petanque, a szabadtéri sakk, a vízilabda és a vízikosár közül. A strandon lehet találkozni a gyerekek nagy kedvencével, Bala Tonival, a település kabalafigurájával, egy baseballsapkás teknőssel is. Fontos tudni, hogy az autósokat ingyenes, részben áryékos autóparkoló várja, míg a kerékpárokat fedett tárolóban lehet elhelyezni.

A balatonfüredi Esterházy strand a mindig pezsgő Tagore sétány mellett található. A parkja szépen karbantartott, a víz lassan mélyül, fürdőzés vagy napozás közben pedig a tihanyi panorámában lehet gyönyörködni. A gyermekek számára rendszeresen tartanak ügyességi versenyeket és kézműves foglalkozásokat, de játszótér, csúszda és pancsoló is várja a kicsiket. A szülők számára a pihenést az élményfürdő teheti teljessé, amelyben masszírozó zuhanyok és a testrészek lazítására kiépített vízpezsgetők is vannak, továbbá élményt kínál a vadvízi folyosóban való sodródás, vagy a vízgomba alatti hűsölés.

Balatonlellén a hajóállomás közelében található a Napfény Strand, amelynek különlegessége, hogy partvonalát homokkal töltötték fel, így a tengerparti hangulatra vágyók és a homokvárépítők is szívesen felkeresik. A sekély, lassan mélyülő vízben a legkisebbek is biztonságban lubickolhatnak, a víz tiszta. A parton játszótér, trambulin, homokos lábtenisz- és strandröplabda pálya is található. A strand területén élményfürdő is várja a látogatókat, három medencével és egy óriás hullámcsúszdával, valamint szaunaházzal.

A csopaki strandon 530 méteres hosszúságban biztonságos, fürdésre kijelölt vízfelület fogadja a fürdeni vágyókat. A parti sétány végig térkövekkel van ellátva, de mellette a fövenyen még van lehetőség homokvárat építeni. A kicsiket játszóterek, strandovi és játszóház is várja. Rengeteg sportprogramon is részt lehet venni Csopakon. Fontos tudni, hogy a mintegy ezer férőhelyes parkoló ingyenes, és a hat évnél fiatalabbaknak belépőt sem kell váltani.

A szigligeti strand évről évre szépül. A hatalmas, 18 ezer négyzetméteres zöld területen van bőven árnyékos rész is, ahol le lehet telepedni. A kisgyermekek részére sekély, homokos partszakaszt alakítottak ki, hogy biztonságosan jussanak be a vízbe. Fürdés után jöhet a légvárban ugrálás, vagy éppen a homokozó, a hinta, a csúszda felfedezése. A sportot kedvelők számára több pálya is rendelkezésre áll, a fáradt tagoknak pedig a masszázs nyújthat felüdülést.

Balatonmáriafürdőn a húszezer négyzetméteres zöldterülettel rendelkező, több mint kétezer vendég befogadására alkalmas központi strand kedvelt a nyaralók körében. Ennek egyik oka, hogy a víz minősége kiváló, a tómeder nem iszapos, hínármentes. A vízmélység 60-70 centiméter a part mentén, majd fokozatosan mélyül. A játszóterek és sportpályák ingyenesen használhatók, az ugrálóasztalért és a mini dodgemért már fizetni kell. A strandépület mögötti szabadtéri színpadon rendszeresen koncertek szórakoztatják a látogatókat. Kerékpárral érkezők számára jó hír, hogy rengeteg helyen lelakatolhatják és biztonságban tudhatják biciklijüket.

Siófokon a sóstói Family Beach strand biztosít kikapcsolódást a család minden tagjának. Az aktívan pihenőket röplabda- és lábtengó pálya, valamint pingpongasztal, a gyerekeket pedig óriáscsúszda, játszótér, homokozó, légvár és mini gokartpálya várja a mintegy egy hektáros területen.

Fonyódon a csaknem egy tucat fürdőhely közül a városi szabadstrandot lehet ajánlani a családosoknak. A pázsit szépen gondozott, és a fák lombja is elég árnyékot biztosít. A fövenyen is lehet játszani, a part közelében pedig egyenletesen mélyül a víz, így pancsolásra teljesen alkalmas. A parton hintákkal, mászókákkal és homokozóval, valamint egy szökőkutas medencével várják a gyerekeket, a sportolni vágyók pedig tengózhatnak és strandröplabdázhatnak is.

forrás: csalad.hu

vissza

Hozzászólások