Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Káderek fürdőnadrágban - Hekk, kertmozi és vízibicikli a pártüdülőben

Káderek fürdőnadrágban - Hekk, kertmozi és vízibicikli a pártüdülőben Település: Balatonvilágos
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: kulturális, egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta

Művészetek Völgye

Művészetek Völgye Program kezdete: július 20.
Program vége: július 29.
Település: Kapolcs
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Runner`s World Run - Maratonman Tavaszi Futam

Runner`s World Run - Maratonman Tavaszi Futam Program kezdete: április 22.
Program vége: április 22.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben

Vezetett kerékpártúrák a Nyugat-Balaton térségben Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Sport & Élmény: mind, kerékpározás

Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik

Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik Program kezdete: május 19.
Program vége: május 20.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: mind, gasztro/boros/sörös, egyéb

Szigligeti Süllőfesztivál

Szigligeti Süllőfesztivál Program kezdete: október 20.
Program vége: október 22.
Település: Szigliget
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, egyéb, mind

Nagyberek Túrák

Nagyberek Túrák Település: Balatonfenyves
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Sport & Élmény: nordic walking, kerékpározás

40 halász emléknap

40 halász emléknap Program kezdete: augusztus 04.
Program vége: augusztus 05.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind

Farsangi Regatta

Farsangi Regatta Program kezdete: február 10.
Program vége: február 10.
Település: Balatonlelle
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Balatoni Hal- és Borünnep | Füredi Pünkösdölő

Balatoni Hal- és Borünnep | Füredi Pünkösdölő Program kezdete: május 18.
Program vége: május 21.
Megye: Veszprém
Régió: Balatonfüred környéke
Program: gasztro/boros/sörös, mind
Ünnepek & Alkalmak: Pünkösd

Idén is lesz „Mozdulj Balaton!”

2017.02.28.

Idén 13,7 millió forint, a tavalyinál 2 millióval több jut a Mozdulj Balaton! nyári strandi szabadidős sportrendezvény-sorozatra, amelynek programjaira tavaly 23 ezren regisztráltak, és amelynek rendezvényeit az előzetes tervek szerint ezen a nyáron is 34 tóparti település 37 strandján bonyolítják le – derült ki a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén.

fotó: olimpia.hu

Idén 14. alkalommal rendezik meg az egyedülállósága miatt igazi hungaricumnak számító Mozdulj Balaton!-t, amely az üdülőövezet legnagyobb standjain biztosít nyaranta mindenki számára folyamatos sportolási lehetőségeket, és rendszeres sportprogramokat.

A program folytatásához az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztérium) sportért felelős államtitkársága 5 millió forinttal, az érintett önkormányzatok 3,7 millió forinttal, a programgazdának számító BFT pedig – a februári határozata értelmében – 5 millió forinttal járul hozzá. (A rendezvénysorozatot, illetve sporttalálkozójának díjazását ezen túlmenően több cég is támogatja termékeivel.)

Bartsch János program menedzser a tavalyi programsorozat számait és tapasztalatait így összegezte:  34 település 37 strandján, 320-at meghaladó számú sportrendezvényen, több mint 23 ezer fő részvételét regisztrálták a helyi szervezők. Továbbra is a fiatal korosztály (10-22 év közöttiek), és azon belül is a fiúk (68 %) alkotják a rendezvénysorozat résztvevőinek döntő hányadát. A sportágak népszerűségi listája lényegesen nem változott az előző évekhez képest: továbbra is a röplabdázás és a foci a legkedveltebb.

Tavaly 20 strandra sikerült sporteszközöket vásárolni. A felénél az elhasználódott szárazföldi és vízi eszközök cseréjét oldották meg, további 10 strand számára pedig szabadtéren elhelyezhető asztalitenisz asztalokat vásároltak. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a strandok üzemeltetői a játszóhelyeket és a sporteszközöket jól előkészítették a nyári főszezon beindulása előtt, de előfordult, hogy a vízi-eszközöket nem helyezték ki időben, és nem volt folyamatos a homokos pályák karbantartása, programokra való előkészítése sem.

Idén a Mozdulj Balaton! főbb célkitűzései, hogy a lehetőségekhez mérten folytatódjon az elhasználódott eszközök cseréje, és kezdődjön meg újabb sporteszközök (szabadtéri asztalitenisz asztalok, teqball asztalok) telepítésének előkészítése, kipróbálása. A strandok egy részének pályarendszereit úgy kívánják előkészíttetni az üzemeltetőkkel, hogy azok alkalmasak legyenek a strandi sportágak országos, területi versenysport rendezvényeinek fogadására, lebonyolítására (strandröplabda, strandkézilabda, strandfoci).

A 2017. évi programsorozat tervezett strandhelyszínei

Siófok, Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó 2 strand, Balatonőszöd, Balatonszemes 2 strand, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonberény, Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred 2strand, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonakarattya, Balatonvilágos.

A sportprogramok tervezett időpontjai

Valamennyi település strandján 9 szervezett program-nappal lehet számolni, amiből 7 szombati dátum az, ami fix: július 8. 15., 22., 29., valamint augusztus 5. 12., 19. Ezeken a napokon általában 14 órakor kezdődnek a szervezett programok. További 2 programnapról és azok kezdési időpontjáról a helyi adottságok, lehetőségek figyelembe vételével a helyi szervezők döntenek.

A Mozdulj, Balaton! szezonzáró sporttalálkozójára idén is Vonyarcvashegy Lídó strandján kerül sor 2017. augusztus 26-án, a tóparti települések csapatainak részvételével.

forrás: hirbalaton.hu

vissza

Hozzászólások