NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

nonstopbalaton.hu

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Olvastad már?

Szavazás

Mi jut eszedbe elsőre a Balatonról?

Szavazok

Bor és Jazz minden mennyiségben- Magyar fellépők és balatoni borok a veszprémi fesztiválon

2016.06.29.

Július 8. és 17. között rendezik meg idén a VeszprémFest kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat a veszprémi Óváros téren. Tíz napon át a legjobb balatoni borokkal és sokszínű zenei programmal várják a szórakozni vágyókat.

A jazz és a bor egy tőről fakadnak - vallják a szervezők. A rozé a nyár kedvelt üde, gyümölcsös bora, a fiatalság üzenete, a rizling pedig a balatoni borvidékek zászlósbora. Szerzemények, improvizációk, akár csak a jazz, mely sosem egyforma, mindig változik, alakul. A bor is a palack nyitása után pár perccel már egészen más ízvilágot, aromát ígér.

A fesztivál szervezőinek célja, hogy a veszprémi vár főterén elsősorban nemzetközi fellépőkre épülő és belépőjegyes nagyszínpadi koncertek mellett legyen egy olyan ingyenes, mindenki számára elérhető, mégis minőségi rendezvény, ami csak tovább emeli a fesztivál rangját.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok egy 10 napos gasztro-kulturális rendezvény. Az Óváros téri borfalut a 30 pincészet 30 koncert szlogen jegyében a balatoni borrégió pincészetei lakják be. A színpadon esténként három együttes mutatkozik be. Mind a borászok között, mind a színpadon lehetőséget kapnak a még kevésbé ismert nevek, akiknek a magas minőség mentén helye van a rendezvény repertoárjában. A meghívott vendég borvidék Pannonhalma.

Kizárólag magyar fellépők kaptak meghívást, a programok több mint a fele jazz, elsősorban a vokális, könnyebb és szórakoztatóbb arcú jazz, emellett teret kapnak a jazzből fakadó társ-műfajok, a blues, funk, fusion, vagy rockabilly is.

Az idei Rozé Rizling Jazz Fesztivál már a hatodik. Mivel rekord számú vendégre számítanak, a rendezvényteret kibővítették a városháza előtti térre is. 

forrás: omegahirek.hu


>>> megnézem a programleírást <<<

vissza

Hozzászólások