Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Jókai Napok

Jókai Napok Program kezdete: április 27.
Program vége: május 01.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: mind, gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, sport/verseny, egyéb

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: mind, gyerekbarát, kutyabarát

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten

Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta

NN Ultrabalaton - Run & Roll Festival

NN Ultrabalaton - Run & Roll Festival Program kezdete: május 11.
Program vége: május 13.
Település: Balatonvilágos
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Program: sport/verseny, mind

Balatoni Volkswagen-Konszern Találkozó

Balatoni Volkswagen-Konszern Találkozó Program kezdete: március 17.
Program vége: március 17.
Település: Zánka
Régió: Káli-medence környéke
Megye: Veszprém
Program: egyéb, mind

Plázs Siófok

Plázs Siófok Program kezdete: június 17.
Program vége: augusztus 26.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Kult. & Szórakozás: mind, szabadtéri színp., éjszakai pub/bár, disco/buli(hajó)

Festetics hétköznapok - Egy hercegi család mindennapjai

Festetics hétköznapok - Egy hercegi család mindennapjai Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: kulturális, egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: mind, kutyabarát

Füredi szüret

Füredi szüret Program kezdete: október 19.
Program vége: október 21.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Vadlányoktól a pálosokig - vezetett gyalogtúra

Vadlányoktól a pálosokig - vezetett gyalogtúra Program kezdete: május 12.
Program vége: május 12.
Település: Gyenesdiás
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Nemzeti Hét Balatongyörökön

Nemzeti Hét Balatongyörökön Program kezdete: július 04.
Program vége: július 08.
Település: Balatongyörök
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Átadták a négycsillagos Füred Hotelt

2016.04.14.

Éveken át tartó enyészet és kétéves felújítás után, 4,6 milliárd forintból megújult a Füred Hotel, a város egyik legnagyobb szálláshelye. A Balatonfüred egyik legszebb helyén álló, négycsillagos hotel, a Dunántúl első számú szállodaközpontja lehet minőségi és komplex szolgáltatásaival.

A Füred Hotel, amely évtizedeken keresztül a város egyik legforgalmasabb szállója volt, közel tíz évig állt teljesen kihasználatlanul. A kívül-belül felújított hotel a térség legjelentősebb minőségi szolgáltatásokat nyújtó szálláshelye lesz, ahol kiemelt figyelmet kapnak a wellness illetve a konferencia szolgáltatások.

A 4,6 milliárdos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében, mintegy 1,6 milliárdos támogatást adott az unió.

A közvetlenül a Balaton partján elhelyezkedő, pazar panorámát nyújtó négycsillagos, 200 szobás szállodakomplexumban egyebek mellett kilenc medence, gőzfürdő, szauna, bowling pálya, látványkonyha és ezer fős konferencia központ áll a vendégek rendelkezésére.

Saját 150 méteres, impozáns partszakasza és strandja van a hotelnek, amely összesen 436 vendég befogadására alkalmas. A szobák berendezését, szolgáltatásait és kényelmi funkcióit a négy- és ötcsillagos elvárások szerint alakították ki. A tizenhárom szintes hotel Balaton felőli oldalára egy új épületrészt illesztettek, a több mint háromezer négyzetméteres, külön felnőtt és gyermek résszel ellátott wellness részleg, kilenc medencét ölel fel.

A hotel április 21-től várja a vendégeket.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megnyitó ünnepségen hangsúlyozta: a kormány elkötelezett a hazai turizmus fejlesztésében, ezért adott támogatást a hotel megújításához is.
- Ez a hotel a Balaton egyik legnagyobb problémájára, a szezonalitásra lehet válasz. Ide és a városba egész évben érdemes ellátogatni. Bízom benne, hogy a balatoni térség turisztikai fejlesztése azt eredményezi, hogy Magyarország az idegenforgalom terén méltó vetélytársa lehet a külföldi országoknak.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, Balatonfüred a minőségi turizmussal vívta ki magának a jelenlegi előkelő helyét és ismertségét, a hotel ebben a pozíciójában erősíti meg a várost. A Füred Hotel a térség legszínvonalasabb szállodája jelenleg - fogalmazott az ünnepségen, amelyen Zséda adott koncertet.

- Új időszámítás kezdődik a városban, a Dunántúl egyik meghatározó szállodáját avatjuk most, ez új turisztikai kínálatot nyújt Balatonfüreden, és jelentősen növeli a város adóbevételeit is. Jó időben jött az uniós, vissza nem térítendő támogatás, hiszen ilyen szálláshely bővítő források már nem állnak rendelkezésre - vélekedett Bóka István, Balatonfüred polgármestere, aki hangsúlyozta, az évekig zárva tartó szálloda állapota miatt a város egyik szégyenfoltja volt, ezért külön öröm a felújítása.

- Komoly terveink vannak. Nagyon bízom benne, hogy szép jövő előtt áll a hotel. Bővítettük az egykori hotel funkcióját. Konferenciáknak adunk majd helyet, minőségi wellness részleget alakítottunk ki, a strandunk pedig önmagáért beszél. Az a tapasztalatom, hogy a vendégeknek komoly igénye van a minőségi ellátásra, reményeim szerint az északi parton teljesen egyedülálló szolgáltatást ad majd a hotel - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Czigle János, a hotel tulajdonos igazgatója, aki hozzátette: a szálloda árai tíz százalékkal lesznek drágábbak a Flamingó Hotelnél.

A szálloda amolyan okosházként funkcionál, a vendégek biztonságát és kényelmét egy modern online rendszer felügyeli és biztosítja. A szobákban a klímát, sőt még az illatot is a vendégek igényei szerint változtatják.
- A vendégek kérhetik, hogy a kedvenc illatuk legyen a szobában. A berendezések és a szolgáltatások terén is a minőség és az elegancia volt a legfontosabb szempontunk. A strandot a szálloda fölötti városrész lakói is igénybe vehetik, az önkormányzatnál lehet kérni a fényképes belépőt, reméljük ezzel is példát mutatunk majd - válaszolta kérdésünkre Czigle Zsolt ügyvezető.

Galéria

forrás: www.balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások