Éjjel-Nappal Balaton

A BALATON ESZENCIÁJA

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Földi Rita vagyok, az Éjjel-Nappal Balaton alapítója és főszerkesztője.

A Balaton minden évszakban csodálatos. A nyári naplementék romantikus hangulata, a tavasszal virágba boruló mandulafák illata, az őszi túrák során felfedezett megannyi érdekes látnivaló és nevezetesség titkai, valamint a téli Balaton forralt boros korcsolyázásainak örömteli pillanatai együtt adják a Balaton esszenciáját, a felejthetetlen élményeket, melyek miatt beleszerettem a Balatonba. 

Szeretném mindezeket Neked is megmutatni. Ha velem tartasz, tudni fogod, hogy merre indulj el, mit érdemes megnézni, és hogy hová ülj be finomakat enni. Tarts velem, és elhozom neked a Balaton esszenciáját! 

Kövess itt is!

Facebook

Megosztás

Programajánló

Múzeumok Éjszakája | Szent Iván éjszaka

Múzeumok Éjszakája | Szent Iván éjszaka Program kezdete: június 24.
Program vége: június 24.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Advent Keszthelyen

Advent Keszthelyen Program kezdete: november 25.
Program vége: január 07.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, művészeti, zenei, egyéb, mind

Cilinder és lokni

Cilinder és lokni Program kezdete: június 13.
Program vége: december 31.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: művészeti, egyéb, mind

Spuri MaratonFüred

Spuri MaratonFüred Program kezdete: március 24.
Program vége: március 24.
Település: Badacsonytomaj
Régió: Badacsony környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Vitorlás programok a Balatonnál

Vitorlás programok a Balatonnál Program kezdete: január 01.
Program vége: december 31.
Program: sport/verseny, mind
Vizes sportok: mind, vitorlázás
Hónap: augusztus, szeptember, október, november, január, december, február, március, április, május, június, július

Balatonfüredi Borhetek

Balatonfüredi Borhetek Program kezdete: augusztus 10.
Program vége: szeptember 02.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, mind

Hévíz-patak túra

Hévíz-patak túra Program kezdete: december 01.
Program vége: február 25.
Település: Hévíz
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Budafai Arborétum

Budafai Arborétum Település: Kiscsehi
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túraútvonal, arborétum, term.véd.terület, túra/séta

Hajtóvadászat Keszthelyen - Elfeledett bűntények nyomában

Hajtóvadászat Keszthelyen - Elfeledett bűntények nyomában Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: kulturális, egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Spec. feltételek: mind, kutyabarát

Balatoni Évadnyitó Vitorlabontó Ünnepség

Balatoni Évadnyitó Vitorlabontó Ünnepség Program kezdete: május 12.
Program vége: május 12.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, egyéb, mind

Anna-báli menü - Tradíció és modernitás

2016.07.16.

1825 óta sokat változott az Anna-bál ételsora, de a minőség maradt. Úgy kell ragaszkodni a hagyományos ízekhez, hogy tudjunk valami újat mutatni - mondja Tóth József, az Anna Grand Hotel séfje.

Tóth József immár ötödik éve felel az Anna-bál menüsoráért, kollégáival közösen már másfél hónapja tudja, mi kerül az asztalra július 23-án. A négyfogásos vacsorában reményei szerint sikerül ötvözni a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással.

- A színekkel, a textúrákkal igyekszünk új dimenziókat nyitni. A bál reggelén már 30-35 szakácsnak tartok eligazítást és percre pontosan meghatározott menetrend szerint megkezdődik a munka, hogy este nyolckor, amikor a vendégek a polgármester köszöntőjét hallgatják a díszkertben, a felszolgáló kollégák az asztalokra tehessék a hideg előételeket és megkezdődjön a vacsora - mondja a séf.

- Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálalunk, amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítünk, emellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal” – mondja Tóth József. A séf ezzel egy könnyed, de fűszeres, mediterrán ízvilágot igyekszik az előételekbe csempészni, hogy aztán a szalonnás burgonyagombóccal és illatos erdei gombákkal kínált pikáns vadragu leves átvezesse a vendégeket a háromkomponensű főételhez.

kép: BrekaCom

- Lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal, emellett lesz a tányéron glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal. A desszertünk egy karamellás piskótaforgács-torony lesz rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.

Éjfélkor hagyományos báli svédasztalos menüt kínálnak a vendégeknek: vörösboros marhalábszár pörkölt, ropogós malacsült, kézműves sajtvariációk, magyaros hideg vegyes ízelítők, cukrászati különlegességek, békebeli sütemények kerülnek az asztalra.

forrás: balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások