NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

Éjjel-Nappal Balaton

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Milyen az időjárás Balatonon?

Októberi programok

Legnépszerűbb cikkek

Partnereink

Programajánló

Halloween-i "tökös" programok a Balatonnál

Halloween-i "tökös" programok a Balatonnál Program kezdete: október 07.
Program vége: november 04.
Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös, kulturális, sport/verseny, zenei
Ünnepek & Alkalmak: Halloween
Hónap: október, november

Plázs Siófok

Plázs Siófok Program kezdete: június 17.
Program vége: augusztus 26.
Település: Siófok
Régió: Siófok környéke
Megye: Somogy
Kult. & Szórakozás: mind, szabadtéri színp., éjszakai pub/bár, disco/buli(hajó)

Keszthely Triathlon

Keszthely Triathlon Program kezdete: június 09.
Program vége: június 10.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Szőlősi Cuvéé Trail

Szőlősi Cuvéé Trail Program kezdete: november 18.
Program vége: november 18.
Település: Balatonszőlős
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: sport/verseny, mind

Spuri Öböl Félmaraton

Spuri Öböl Félmaraton Program kezdete: március 23.
Program vége: március 23.
Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: sport/verseny, mind

Szakvezetés a Kis-Balatonnál

Szakvezetés a Kis-Balatonnál Település: Keszthely
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind
Kirándulás: mind, túra/séta
Egyéb feltételek: mind, gyerekbarát, kutyabarát

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztivál Program kezdete: június 29.
Program vége: július 01.
Település: Vonyarcvashegy
Régió: Keszthely környéke
Megye: Zala
Program: egyéb, mind, gasztro/boros/sörös

Tök jó nap Rádpusztán!

Tök jó nap Rádpusztán! Program kezdete: október 28.
Program vége: október 29.
Település: Balatonlelle
Régió: Balatonboglár környéke
Megye: Somogy
Program: gasztro/boros/sörös, kulturális, egyéb, mind

Tihanyi Gardália - Garda fesztivál

Tihanyi Gardália - Garda fesztivál Program kezdete: november 03.
Program vége: november 05.
Település: Tihany
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: gasztro/boros/sörös, egyéb, mind

Cilinder és lokni

Cilinder és lokni Program kezdete: június 13.
Program vége: december 31.
Település: Balatonfüred
Régió: Balatonfüred környéke
Megye: Veszprém
Program: művészeti, egyéb, mind

Anna-báli menü - Tradíció és modernitás

2016.07.16.

1825 óta sokat változott az Anna-bál ételsora, de a minőség maradt. Úgy kell ragaszkodni a hagyományos ízekhez, hogy tudjunk valami újat mutatni - mondja Tóth József, az Anna Grand Hotel séfje.

Tóth József immár ötödik éve felel az Anna-bál menüsoráért, kollégáival közösen már másfél hónapja tudja, mi kerül az asztalra július 23-án. A négyfogásos vacsorában reményei szerint sikerül ötvözni a tradicionális alapanyagokat csipetnyi modernitással.

- A színekkel, a textúrákkal igyekszünk új dimenziókat nyitni. A bál reggelén már 30-35 szakácsnak tartok eligazítást és percre pontosan meghatározott menetrend szerint megkezdődik a munka, hogy este nyolckor, amikor a vendégek a polgármester köszöntőjét hallgatják a díszkertben, a felszolgáló kollégák az asztalokra tehessék a hideg előételeket és megkezdődjön a vacsora - mondja a séf.

- Hideg előételként konyakos borjú tatárt tálalunk, amit szardellával, marinált spárgákkal és zsenge borsóhajtással ízesítünk, emellé füstölt tokhalfilé kerül édes-savanyú reteksalátával és fűszeres pirítóssal” – mondja Tóth József. A séf ezzel egy könnyed, de fűszeres, mediterrán ízvilágot igyekszik az előételekbe csempészni, hogy aztán a szalonnás burgonyagombóccal és illatos erdei gombákkal kínált pikáns vadragu leves átvezesse a vendégeket a háromkomponensű főételhez.

kép: BrekaCom

- Lesz egy zöldfűszer kéregben sült báránygerinc filé mentás zöldborsópürével és baby pak choi-jal, emellett lesz a tányéron glasszírozott gyöngytyúkmell mozzarellával, házi aszalt paradicsommal és szarvasgombás rizottó-ropogóssal, illetve sertés szűzérmék mézes diómorzsában sült édesburgonyakrémmel és zöldségtextúrákkal. A desszertünk egy karamellás piskótaforgács-torony lesz rumos meggyfénnyel, pirított mandula halommal, illetve egy lime-os, gyömbéres ganache belga csokoládéburokban, omlós zöldtea keksszel.

Éjfélkor hagyományos báli svédasztalos menüt kínálnak a vendégeknek: vörösboros marhalábszár pörkölt, ropogós malacsült, kézműves sajtvariációk, magyaros hideg vegyes ízelítők, cukrászati különlegességek, békebeli sütemények kerülnek az asztalra.

forrás: balatonfured.hu

vissza

Hozzászólások