NONSTOPBALATON.HU

A BALATON ESZENCIÁJA

nonstopbalaton.hu

Az Éjjel-Nappal Balaton online turisztikai magazin friss hírekkel látja el és érdekes cikkekkel szórakoztatja a Balaton iránt érdeklődőket. Elősegíti a választást azok számára, akik szállást,  étkezési lehetőséget keresnek, átélnék a helyi gasztro-élményeket, vagy kikapcsolódnának egy zenei, kulturális programon, esetleg részt vennének egy sporteseményen, vagy egy wellness pihenésen.

Kövess minket!

Facebook

Megosztás

Olvastad már?

Szavazás

Mi jut eszedbe elsőre a Balatonról?

Szavazok

Cséfalvay Katalin

 

Cséfalvay Katalin

blogger, tanár, három nagykorú gyermek édesanyja, boldog kutyatulajdonos, természetimádó, a Történetek Képekkel blog szerkesztője, az Éjjel-Nappal Balaton vendégbloggere

Miután gyermekeim kirepültek a házból egyre többször kaptam magam azon, hogy hajnalok hajnalán kutyámmal kettesben sétálunk.

Az egész heti iskolai nyüzsgés, a rengeteg emberi kommunikáció után elvarázsolt és feltöltött a táj változatos szépsége. Feloldódva a táj nyugalmában magam is békére leltem, rendszerezhettem gondolataimat. Egy-egy kilátóponton sokszor nem csak a tájat, hanem életem eseményeit is más nézőpontból szemléltem.

Szerettem volna a séták során gyűjtött élményeket leírni, másokkal megosztani, így született 2013 januárjában a Történetek Képekkel blog.

Kezdetben főleg a lakóhelyem környékén barangoltam, és rájöttem mennyi felfedezni való van itt is, majd bejártam a gyerekkoromból ismert helyeket. Később egyre tudatosabban kerestem újabb és újabb felfedezni való célpontokat.

Ámulattal néztem országunk szépséges tájait, és nagyon szerettem volna megmutatni másoknak is. Azóta több alkalommal szerveztem túrát kisebb és nagyobb családomnak, barátoknak is az általam bejárt helyekre. Tavaly túracsoportot szerveztem az iskolában, havonta járunk kirándulni. 

Én és a Balaton

Balaton, különösen a Balaton-felvidék a kiapadhatatlan kincsek tárháza számomra. Sokáig volt nyaralónk Siófokon, talán ezért sem jutottam át a tó északi partjára. Miután eladtuk a kis házat a déli parton, egyre többször választottam célpontként Keszthelyt, vagy Tihanyt.  Beleszerettem a félsziget hegyeibe, barlangjaiba, kilátópontjain elmerültem kis tengerünk hihetetlen zöld színű  víztükrének csillogásában.

Az igazi szerelem azonban számomra a pár éve felfedezett Káli-medence vulkáni kúpjai, bazaltsziklái, barátságos lankái, mocsarai, növényvilága, kőtengerei, házai.  

Cikkeim

Blogom, közösségi oldalaim

vissza

Hozzászólások